Over Ons


Mijn hele leven heb ik al katten om mij heen gehad … HTK’s (zogenaamde Huis, Tuin & Keukenkatten) in diverse kleuren en uitvoeringen lagen al heerlijk warm bij mij als baby in de wieg. Altijd waren er thuis 1 of 2 katten waarmee we ons dagelijkse leven deelden.

Hoe kan het dan anders dat op latere leeftijd deze geweldige wezens zo’n grote rol in mijn leven zijn gaan spelen!

Toen ik in 2005 een huis kocht en aanzienlijk meer ruimte tot mijn beschikking kreeg dan de toenmalige flat bood ging ik op zoek naar een leuke kat er bij (er waren op dat moment al twee leuke rode HTK dames aanwezig). Online vond ik een foto van een prachtige rode Maine Coon kater en was op slag verliefd!

Uiteindelijk in 2006 bij cattery Pantahduc in Friesland een optie genomen op een kitten uit een op handen zijnde combinatie. Kon natuurlijk niet kiezen en zo zijn er uiteindelijk 2 prachtige rode kittens bij ons gekomen, Ko-Ko en Kyran.

Ondanks dat deze katten niet gekocht waren met de intentie om zelf te gaan fokken kreeg ik er natuurlijk een fokker bij cadeau. Enthousiast geworden ben ik de wondere wereld van de raskatten, het showen en het fokken binnen gestapt.

Met de komst van Pukkel (Pantahduc’s Quanta) was de start van de cattery een feit, in 2006 heb ik bij de vereniging de catterynaam Gigas Mitis (Latijns voor Zachtaardige Reus) laten vastleggen.

Toch heeft het nog tot 2009 geduurd eer de eerste kittens geboren werden, ik heb eerst ruim de tijd genomen om te leren, te ervaren en te bouwen!

De nadruk bij Gigas Mitis ligt op karakter, gezondheid en het vasthouden aan de rasstandaard van de Maine Coon (het gematigde type).

Gigas Mitis is een kleine cattery. Gemiddeld 1 a 2 nestjes op jaarbasis zodat we alle aandacht aan de kleine boefjes kunnen geven. En ach, uiteindelijk kunnen we plannen wat we willen maar bepaald moeder natuur toch wat er gebeurd!