Alle berichten van Vanessa Dommershuyzen

Verdriet en onbegrip …

It hurts …

Muis (Chenango’s Magic Victory)
12-02-2009 – 26-04-2017

Onbegrip … zomaar ineens weg, veel te jong nog!

Ik houd van je lieverd

Damn, it just hurts so much …

Woensdag 26 april heb ik in de ochtend Muis gevonden … Haar lijfje nog warm maar levenloos … Paniek en onbegrip bij mij, hoe is het mogelijk, een gezonde en vrolijke meid van net 8 die er opeens niet meer is …

Omdat Muis door de jaren op werkelijk alles is getest heb ik besloten haar niet ter sectie aan te bieden. Vorig jaar nog een 4e echo gehad, een hart als een jonge deerne … Het heeft geen toegevoegde waarde voor de eigenaren van haar prachtige nakomelingen en het haalt zeker mijn prachtige lieve meisje niet terug.

Ik moet er maar vrede mee zien te krijgen. Ik heb van je gezelschap genoten en blijf van je houden, dank je wel lieverd dat je er was!

Rest in Peace my dear Muis, you will always have a peace of my heart ♥

Houders van Dieren (hond & kat)

Geslaagd! 9 januari 2017 ben ik geslaagd voor het theorie-gedeelte van de cursus Houders van Dieren (hond & kat). Nu ik ook mijn stage bij Dierenthuis heb afgerond is het wachten op mijn officiële diploma zodat ik een UBN voor mijn cattery aan kan vragen.

Het Besluit Houders van Dieren vraagt een zekere “vakbekwaamheid” van fokkers van gezelschapsdieren. Het staat volledig los van enig financieel aspect van het fokken!

Zie hieronder voor meer informatie over het Besluit Houders van Dieren. Mocht je vragen hieromtrent hebben, stuur gerust even een email: info@gigasmitis.nl

In 2014 is het Besluit houders van dieren ingegaan. De regelgeving heeft flinke gevolgen voor de sector. Ook voor degenen die al decennia lang met dieren werken. Als je bedrijfsmatig met dieren bezig bent, dan ben je verplicht een bewijs van vakbekwaamheid te halen.

Het Besluit houders van dieren m.b.t. honden en katten is de vervanging van het ‘oude’ Honden- en Kattenbesluit.

Het Besluit Houders van Dieren is verplicht voor houders van alle bedrijfsmatig gehouden gezelschapsdieren, en geldt voor:

  • Dierenwinkels en dierenspeciaalzaken
  • Kinderboerderijen
  • Tuincentra (met een dierenafdeling)
  • Groothandels
  • Fokkers
  • Dierenpensions
  • Asielen
  • Organisatoren van beurzen, markten en tentoonstellingen

https://mijn.rvo.nl/bedrijfsmatig-huisdieren-houden
https://www.cursuscentrum.nl/cursus/besluit-houders-van-dieren/

 

Jaguar is er!

Afgelopen dinsdag heb ik Jaguar opgehaald!

Al maanden keek ik uit naar de kennismaking met deze kater, vanaf dag 1 ben ik verliefd op zijn looks, vanaf de eerste ontmoeting ben ik helemaal hoteldebotel van zijn temperament ♥

Wat een ontzettende knuffelkont … Wat een open en zacht karakter! Ik mag alleen maar hopen dat hij vooral dat aan zijn kroost mee gaat geven 🙂

Thank you ever so much Rebekka, for trusting me! I promise you I will take excellent care of your sweetheart and make sure that during his stay in The Netherlands he will have a great time and want for nothing 🙂

Tijd voor een nieuwe site!

De oude site was gemaakt in Office FrontPage. Een ondertussen nogal achterhaalde technologie voor het publiceren van een webcontent.

Tijd voor wat nieuws dus … De keuze is uiteindelijk gevallen op WordPress, een mooi CMS systeem wat makkelijk is uit te breiden met de nodige plugins. Te gebruiken vanaf elke locatie dus niet meer gebonden aan mijn laptopje met de geïnstalleerde software en een lokale kopie van de pagina´s …

De komende twee weken worden de ontbrekende pagina´s gepubliceerd en zal de website ook weer frequent worden bijgewerkt met nieuwtjes!

Geduld svp omdat gaandeweg ook de software nog onder de knie gekregen moet worden. Voor suggesties houd ik me in ieder geval van harte aanbevolen!